Reklama
 
Blog | Miroslav Handšuh

Jak jsem zůstal ignorantem.

Pan Marek se podivuje nad mojí ignorancí k jeho dobře míněným radám. A na svém příkladu - jak se od vypečených klobás, vypracoval k vegetariánství - mi ještě dává šanci. On byl taky takovej trouba jako já, ale jednou si řek, už dost, přečetl si něco knih o Tibetu, začal meditovat a dneska na něj nikdo nemá. Což o to, já si taky kolikrát říkal, nebuď ignorant, uč se, čti. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí, a tak jsem zůstal ignorant. / z latiny - nevědomý, neznalý člověk, nevzdělanec, hlupák./

Jaroslav Hašek napsal povídku o chlapovi z města, který přijel na vesnici radit vesničanům, jak se má správně svážet seno. Ti dobří lidé ho odvedli do stínu a dali mu na hlavu mokrej hadr – omlouvali ho úpalem. Holt, byli to ignoranti a nenechali si poradit.

Pevně věřím, že 99% žen v ČR dokáže porodit bez doktora.
98% takto narozených dětí by mohlo dokonce přežít, proč to tedy nezkoušet, pravděpodobnost nějakých problémů není tak velká. Ženám, které do toho jdou, a „risknou to“, bych si nedovolil radit, vadí mi jenom laici, kteří je k takovým blbostem navádí.

Odhaduji – polovina dětí na světě se rodí „samovolně“, bez porodnice a lékaře. Čína, Bangladéž, Pakistán, Egypt, Indie – to je studijní ráj pro tyto gynekology amatéry, ale ne, oni jsou celý nadšený z toho, jak se v USA několika ženám podařilo porodit doma bez doktora. Video z těch porodů je prej bomba. Není to absurdní?

A ještě jedna maličkost mi na Vás vadí, a brání k Vaší úplné dokonalosti.Každej chlap je tak trochu vejtaha a haur, ale… Neohánějte se pořád tím Tibetem a meditacema. Já si, naiva, myslel, jak tahle víra a meditace člověka naučí pokoře,uklidní ho, dostane nad obyčejné věci. Že je to intimní. Vy snad v každém článku píšete, jak dlouho meditujete, jak jste v pohodě – protože meditujete, a jak už za komoušů jste meditoval, a tady nikdo nevěděl o co jde, jakej máte tím pádem náskok před ostatníma, a kolik lidí, díky Vám, medituje, a jak jim to dělá dobře.

A neustále z toho čouhá, jak litujete ty, kteří nejsou v tý Vaší správný víře.
Tady u nás, na nejdecku, je silná komunita Jehovistů – a jsou dost aktivní a
agilní. Vy mi je silně připomínáte – jenom věříte každej jinýmu bohu.
/Aby nedošlo k omylu, nemám nic proti jakýmkoli věřícím./

P.S.Vzhledem k tomu, jak jste ještě ve dvaceti nevěděl, co je to vegetarián, děláte v tom samostudiu docela pokroky.

Reklama